Nimi: Cashew Syntynyt: 1987
Kutsumanimi: Hewi Rekisterinumero: SKP-1077
Rotu: Aasi Painotus, Ko, Re: Maasto, He C, 30 cm
Väri ja merkit: Rautiaankirjava Asuintalli ja omistaja: Iida, Iisan talli
Sukupuoli: Tamma Tekijä: Saila, Iisan talli

Hoitaessa: Hewi käyttäytyy ihan asiallisesti, joskaan se ei pidä mahan alta harjauksesta ja kavioiden nosto on välillä vähän hakusessa. Hewi pitää rapsuttelusta ja on kova rapsuttelemaan hoitajaa itsekin.

Taluttaessa: Hewi tulla tallustelee vierellä tai perässä. Se ei harrasta ryntäilyä eikä varpaille tallomista. Puiden oksia tai ruohoa se sen sijaan yrittää aina tilaisuuden tullen hampsia.

Ratsastaessa: Hewi on reipas ja kuuliainen mutta toimii aika pitkälti ääniavuilla taustansa takia. Otusta koulutetaan pikkuhiljaa normaaleille avuille. Hewin mielipuuhaa on maastoilu ja sillä on varmat jalat ja tasaiset askeleet. Hewi osaa myös hypätä suht matalia esteitä ja varsinkin maastossa se pomppii ihan mielellään mm. kaatuneiden puunrunkojen sun muiden yli. Hewillä ei hypätä rataesteitä, ainoastaan yksittäisiä tai korkeintaan paria peräjälkeistä matalaa estettä silloin kun se itse on hyppytuulella ja mieluiten maastossa. Hewi ei osaa mitään koulukiemuroita, perusaskellajit ja pysähtyminen on hallinnassa, siksipä se toimii pääasiassa maastoratsuna.

Menneisyys: Hewi on kotoisin Mongoliasta ja se on tuotu Suomeen vuoden 2006 loppupuolella. Siellä se toimi kuormajuhtana ja myös tarvittaessa turistien ratsastuskäytössä. Sille jokapäiväiset pitkät retket painoa selässään olivat arkipäivää, mutta nyt tallillamme se saa viettää rauhallisempaa ja kevyempää elämää pääasiassa tarhassa lekotellen ja maastossa viipottaen. Hewi on opetettu tottelemaan ääniapuja ja ratsastuksen helpottamiseksi sitä koulutellaan pikkuhiljaa tottelemaan myös ohjia ja pohkeita.

isä: Tuntematon

ii: Tuntematon

iii: Tuntematon

iie: Tuntematon

ie: Tuntematon

iei: Tuntematon

iee: Tuntematon

emä: Tuntematon

ei: Tuntematon

eii: Tuntematon

eie: Tuntematon

ee: Tuntematon

eei: Tuntematon

eee: Tuntematon

2010
t. IST Odessa
t. IST Vanessa

2015
o. IST Madness of Butterfingers